Doelgroep

Compassionate Care richt zich op ondersteuning/begeleiding en zorg aan huis gericht op kinderen en jongeren met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking én hun gezin. Ook kinderen zonder diagnose behoren tot de doelgroep. Ons doel is om kinderen en jongeren met een speciale hulpvraag te voorzien in een fijn en zo gelukkig mogelijk leven. Daarbij staat oprechte aandacht voorop. Wij willen een veilige sfeer creëren waardoor er ruimte ontstaat voor ieder om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en waarin ieder zichzelf kan zijn. Dit alles om een dag voor alle betrokkenen zo prettig als mogelijk te laten verlopen. Met onze kennis en ervaring, in samenspraak met de ouders, komen wij er altijd uit. Want wie kent het kind uiteindelijk het best?! Elk lid van het gezin kan ondersteuning van ons verwachten. Ouders kunnen worden ondersteund in de omgang/opvoeding van het kind maar, het kan ook zijn dat de ouders zelf een hulpvraag hebben én natuurlijk vergeten we de broertjes en zusjes niet.              Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 
Lees meer over waarom deze doelgroep
Lees meer over hoe ik te werk ga
Lees meer over contact maken en houden
Lees meer over mijn visie.
 

 


 
Help, er is iets mis met mijn kind!
 
Wat nu? Kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking werden vroeger weggestopt en verborgen gehouden voor de omgeving. Vaak gebeurde dit vanuit schaamte. Gelukkig is dit tegenwoordig niet vaak meer aan de orde! Toch verwachten 9 op de 10 ouders van te voren niet dat ze een ‘’gehandicapt’’ kindje krijgen. Alle testen ten spijt tijdens de zwangerschap, gericht op het vroegtijdig ontdekken van beperkingen bij het vruchtje en foetus, worden er nog ook nog steeds kinderen met een beperking geboren. Omdat de beschikbare testen ook (nog) bij lange na niet waterdicht zijn en in de helft van alle gevallen niet al tijdens de zwangerschap een mogelijke ‘’handicap’’ aan het licht kunnen brengen. Los nog van de ouders die er bewust voor kiezen om een zwangerschap niet af te breken, nadat een mogelijke ‘’handicap’’ wel aan het licht komt tijdens de testen. Of ouders die in de loop van het leven van hun kindje te maken krijgen met een handicap door andere oorzaken (bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval).
 
 Het onverwacht krijgen van een kindje met een ''handicap'' is in veel gevallen in eerste instantie een grote schok. Ook als er, na de geboorte,  in eerste instantie niets aan de hand lijkt te zijn, het kindje perfect gezond lijkt en pas in een later stadium aan het licht komt dat er ‘iets mis is’. En dan begint een onzekere periode. De onzekerheid over wat het kind wel of niet nog kan leren. Het onzekere toekomstperspectief van het kindje. Angsten en zorgen over hoe het nu verder moet. Het zoeken van een antwoord op de vraag: hoe kan ik mijn kindje een zo’n prettig mogelijk leven geven?
Misschien wel de confrontatie met eigen gedachten en gevoelens van falen of schuld bij de ouders spelen hierin vaak een grote rol. Zowel bewust als vaak onbewust.  
 
               
                     Afbeelding invoegen
 
 

   Afbeelding invoegen
 

Buiten de schok, de zorgen en de schrik beginnen dan de praktische uitdagingen:- de molen van het medische circuit en afhankelijkheid van de betrokken artsen en gemeente;- het ontbreken van een zorgverlener of hulpinstantie met een totaalbeeld;- het aanvragen van hulpmiddelen ( wat,waar,wie en vooral hoe? )- de praktische belemmeringen in verband met werk, opvang of omdat een kindje niet altijd eenvoudig te vervoeren is;- passende hulp en bijbehorende financiële ondersteuning zoeken, vinden en krijgen in het verdwaal-bos van hulpverleners, wetten, indicatie stellingen e.d.

 

Lees meer over Wat kan ik betekenen
 
Lees meer over praktische informatie